Fra jord til skolebord

 

Bæredygtighed i madkundskab

Bæredygtighed fylder mere og mere i samtalen om fødevarer og er også på vej ind i skolekøkkenerne. Fra jord til skolebord er et komplet og alsidigt undervisningsmateriale, der gør det lettere for madkundskabslærere at få viden om bæredygtighed med ind i undervisningen.

 

Platform med videoer, fødevaresider, opskrifter og quizzer

Fra jord til skolebord er en platform lavet til både lærere og elever og kan tilpasses undervisningen efter behov. Du kan f.eks. printe meget af materialet, så det er lige til at tage med ind i klasselokalet.

 

Platformen har et vidensunivers, hvor I kan dykke ned i:

  • Viden om 10 fødevarer, der produceres i Danmark.
  • 3 videoer om bæredygtighed, rugens rejse fra marken til madpakken og en tur i klimakøkkenet med grønne madlavnings-fifs.
  • Lækre tilpassede opskrifter.

Fra jord til skolebord er et pilotprojekt med rod i Sønderjylland, og derfor er der for sønderjyske skoler også mulighed for, at undervisere kan booke en lokal fødevareproducent, der er klar til at besøge skolekøkkenet og fortælle om deres produktion af f.eks. æbler, grise eller bælgfrugter.

 

Det er helt klart med blik på mine elever”

Projektet er udviklet med løbende sparring fra undervisere og producenter med særligt blik på fagmålene og de særlige forhold, der er i faget.

 

Materialet har allerede mødt positiv respons fra undervisere i madkundskab:

“Det er helt klart med blik på mine elever, at det her materiale er blevet fremstillet […]. Jeg underviser i en 5.-6. klasse, og det er designet til dem, det er skrevet til dem, filmene virker som noget, de vil synes, er helt vildt sjove” – Ditte, madkundskabslærer i Højer (se hele interviewet med Ditte under vidensuniverset).

 

Med undervisningsmaterialet i Fra jord til skolebord kan du som lærer være med til at snakke om bæredygtig maddannelse med eleverne. Der er brug for, at vi kigger på vores madkultur, hvis vi skal skabe et mere bæredygtigt forbrug i Danmark – og her er madkundskab et rigtig godt sted at starte.

 

Du kan finde materialet her: https://frajordtilskolebord.taenk-frej.dk/

Projektet er udviklet af Tænketanken Frej med støtte fra BHJ Fonden.

 

 

Se en teaser for materialet lige her:

Abonnér på vores nyhedsbrev

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få hver måned vores nyhedsbrev, med gode tilbud, nyheder, aktuelle links og meget mere.

Nyhedsbrevet er åbent for alle, men visse tilbud og indhold på vores hjemmeside via link i nyhedsbrevet er forbeholdt medlemmer og kræver login.

Vi byder dig velkommen, og håber du får glæde af dit abonnement. Du kan, selvfølgelig, framelde nyhedsbrevet når du vil. 

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.