Madkundskab: håndbog til valgfag og prøve

af Camilla Damsgaard og Susanne Tønneskov Hansen

Første gennemlæsning af bogen tog ikke nævneværdigt mere end en formiddag. Man skal altså ikke lade sig afskrække, på forhånd! Der hersker dog ingen tvivl i mit sind om, at bogen kommer til at få et hektisk liv, med æselører, understregninger, markeringer og post-it strips imellem siderne. Den er, med sin logiske opbygning, velillustrerede sider, med gode modeller og teoretiske referencer en guldgrube til at få skabt gode og motiverende undervisningsforløb samt at få styrket sig af, og få skabt overblikket til at varetage opgaven med at føre til prøve i valgfaget for madkundskab. Noget, som mange undervisere har givet udtryk for, at de ikke følte sig klar til…

Madkundskab: håndbog til valgfag og prøve er delt op i 2 afdelinger. Første del handler om valgfaget madkundskab, 2. del handler om prøven i madkundskab.

Håndbogens opbygning gør det let for læseren at bruge den som et opslagsværk. Såvel undervisningsforløb samt der til hørende prøveoplæg samt de mange pædagogiske og didaktiske redskaber kan hjælpe læreren til at organisere både undervisning og prøve i valgfaget. Den er udarbejdet til lærere i valgfaget madkundskab, men vil også kunne anvendes som inspiration til studerende på læreruddannelsen.

Madkundskab: håndbog til valgfag og prøve er således at betragte som en god inspirationskilde til den daglige undervisning, med hjælp fra forslag til konkrete undervisningsforløb, der er lige til at gå til. Enten ved at følge dem slavisk, eller ved at lade sig inspirere. Ligeledes er der diverse skemaer i kopivenlige versioner, som sørger for, at man kan få skabt det fornødne overblik til undervisningen. Men den er også en ven i nøden, der, for dem der ikke føler sig tilstrækkeligt klædt på til opgaven, bistår med at føre os ind i fagets DNA, med gode eksemplariske referencer, teorier og forløb. Og på en overskuelig måde, der gør, at man bliver nysgerrig på at følge op på nogle af disse. Nå-ja; selv garvede og rutinerede “fagrotter” kan have glæde af at læse bogen. Der er både mulighed for at blive genopfrisket men også på at blive opdateret!

Alt i alt skal Madkundskab: håndbog til valgfag og prøve have mine varmeste anbefalinger med på vejen. Den er en kærkommen kilde til glæde for både lærere og aftagerne af deres undervisning!

God læselyst og inspiration!
Ønskes du af

Lone Carlson
Formand for Foreningen for Madkundskab

Abonnér på vores nyhedsbrev

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få hver måned vores nyhedsbrev, med gode tilbud, nyheder, aktuelle links og meget mere.

Nyhedsbrevet er åbent for alle, men visse tilbud og indhold på vores hjemmeside via link i nyhedsbrevet er forbeholdt medlemmer og kræver login.

Vi byder dig velkommen, og håber du får glæde af dit abonnement. Du kan, selvfølgelig, framelde nyhedsbrevet når du vil. 

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.