Kun få forbrugere vil købe beriget mad

Af: Erling Jensen

Tidl. redaktør i Hjemkundskab Var i Hjemkundskab februar 2011.

Kun få forbrugere vil købe beriget mad

I fremtiden vil der dog sikkert ske en ændring i forbrugernes holdning til beriget mad. Når teknologierne bliver konverteret over i et konkret produkt, vil forbrugerne fx kunne lide et bestemt produkt, hvis det smager godt.

Af Erling Jensen, redaktør Hjemkundskab

Danskernes holdning til genmodificerede og berigede fødevarer har ikke ændret sig stort det seneste par år. Ifølge en undersøgelse som Greens Analyseinstitut lavede i maj ønsker kun 23 % – altså kun en fjerdel af forbrugerne at købe berigede fødevarer.

Greensundersøgelen viser, at selv om funktionelle fødevarer efterhånden omtales meget i medierne, så er de fl este danskere stadig usikre på, hvad det er. Det kan skyldes, at forbrugerne ikke køber funktionelle fødevarer generelt, men derimod fødevarer med sundhedsrelaterede egenskaber. Noget kunne tyde på, at der skal altså være en klar sundhedsegenskab, før forbrugerne køber produktet.

For tre år siden svarede 56 % ja til, at gmo-fødevarer skulle forbydes. Nu går 53 % af de adspurgte ind for et gmo-forbud i forbindelse med fødevarer.

Læs hele artiklen her.

Abonnér på vores nyhedsbrev

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få hver måned vores nyhedsbrev, med gode tilbud, nyheder, aktuelle links og meget mere.

Nyhedsbrevet er åbent for alle, men visse tilbud og indhold på vores hjemmeside via link i nyhedsbrevet er forbeholdt medlemmer og kræver login.

Vi byder dig velkommen, og håber du får glæde af dit abonnement. Du kan, selvfølgelig, framelde nyhedsbrevet når du vil. 

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.