Forsker: I en nær fremtid spiser vi vores køkkenaffald i stedet for at brænde det

Efter aftale med journalist Tommy Byrne har vi fået lov at bringe uddrag af denne artikel, der den 28. november var bragt i Avisen Danmark, som bl.a. er tillæg til Fyens Stiftstidende.  

Sune Bowler Nygaard, foto: Teknoloigisk Institut i Aarhus.

På Teknologisk Institut i Aarhus er man langt med at omdanne affald til ny værdifuld næring ved hjælp af fluelarver. I fremtiden vil køkkenaffald blive spist og ikke brændt, spår Sune Dowler Nygaard, der er direktør i firmaet.

Bioaffald:
Det meste af det, du smider i skraldeposen under køkkenvasken, skal i stedet spises. Bananskrællen, osteskorpen og kaffegrumset skal nemlig være grundlag for nye fødevarer i stedet for, at det bare går op i røg på forbrændingsanlægget som i dag, mener Sune Dowler Nyggard. 

– For at brødføde en voksende global middelklasse bliver vi nødt til at finde andre proteinkilder, siger han.
Teknologisk Institut offentliggør i dag en rapport om de danske forsyningsselskaber, der er rigtig gode til at brænde affald af, så det bliver til varme og strøm. Men det er faktisk en dårlig idé at brænde husholdningsaffald, haveaffald, spildevandsslam og andet biologisk affald, når det i stedet kan spises.

Der er dog et stykke vej, før indholdet af skraldeposen bliver omsat til noget, der kan serveres på en tallerken. Det kræver maddiker, og det kan fint lade sig gøre, har forskere hos Teknologisk Instituts Life Science-afdeling vist.
Læs resten af artiklen.

Abonnér på vores nyhedsbrev

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få hver måned vores nyhedsbrev, med gode tilbud, nyheder, aktuelle links og meget mere.

Nyhedsbrevet er åbent for alle, men visse tilbud og indhold på vores hjemmeside via link i nyhedsbrevet er forbeholdt medlemmer og kræver login.

Vi byder dig velkommen, og håber du får glæde af dit abonnement. Du kan, selvfølgelig, framelde nyhedsbrevet når du vil. 

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.