Tilbud – Det grønne museum

Hvad er kendetegnet for det særlige danske køkken – vi kan røbe, at det ikke kun er ”flæsk og persillesovs”? Tre spændende kurser hos Det grønne Museum.

Rethink – skåneærmet

Husholdningsskole anno 1950
– for kvinder og de mænd, der vil udfordres i skåneærmer.
Vi finder skåneærmerne og de fine hvide forklæder frem og går i køkkenet, lærer at lave et velsmagende, billigt og sundt måltid – naturligvis under kyndig og myndig vejledning. Det siges, at man skal kende sin (gastronomiske) fortid for at kunne forstå sin (gastronomiske) fremtid. Vi fortæller jer de mest afgørende historier om udviklingen af dansk madkultur og sætter det moderne køkkenværktøj i perspektiv med de gamle, geniale opfindelser. Derefter tænder vi sammen op i brændekomfuret og laver enkelte retter fra dengang fars farfar var dreng. Vi har endnu en gang været i museets store kogebogsarkiv for at finde de mest spændende opskrifter. En perspektivering til tiden både før og efter mormors kødgryder giver en god forståelse for generationernes opfindsomhed i køkkenet. Vi skal naturligvis også ud i køkkenhaven og høste vores egne grøntsager, som vi tager med ind i køkkenet og bygger tidstypiske serveringer af. Vi starter med en rundvisning eller foredrag omkring udvalgte råvarer og køkkenteknologi, der passer til den historiske periode. Med den viden i baghovedet går vi sammen i køkkenet og tilbereder lækre retter ud fra de historiske opskrifter. Vi slutter af omkring det veldækkede spisebord, hvor vi taler om udfordringer og succeser.

Vi skal i oplevelseskøkkenet i Madens Hus, og vi skal lave mad i et brændekomfurkøkken med vuggekniv og Madam Blå.

  1. Tilmelding nødvendig – se museets hjemmeside: www.detgrønnemuseum.dk

Torsdag den 27. april 2017 kl. 16-20.
Pris pr. person kr. 150.

Rethink – hele porren

Mad i krig og krise
Opfindsomheden i køkkenet har været stor, når landet var i krig og krise. Mangel og knaphed på fødevarer betød et minimalt madspild, stor opmærksomhed på udnyttelse af råvarerne, men også nye erstatningsprodukter, der er gået i glemmebogen. Vi finder de bedste opskrifter frem fra gemmerne og sammensætter en middag med fokus på kreativitet, velsmag – og økonomi.

Køkkenet fra krigens tid er at finde i Madens Hus, og det er i dette køkken, at vi skal arbejde og blive klogere på erstatningsråvarer hentet i den danske natur. Og så bliver vi eksperter i at udnytte ingredienserne til det yderste!

Tilmelding nødvendig – se museets hjemmeside: www.detgrønnemuseum.dk

Fredag den 5. maj 2017 kl. 16-20.
Pris pr. person kr. 150.

Abonnér på vores nyhedsbrev

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få hver måned vores nyhedsbrev, med gode tilbud, nyheder, aktuelle links og meget mere.

Nyhedsbrevet er åbent for alle, men visse tilbud og indhold på vores hjemmeside via link i nyhedsbrevet er forbeholdt medlemmer og kræver login.

Vi byder dig velkommen, og håber du får glæde af dit abonnement. Du kan, selvfølgelig, framelde nyhedsbrevet når du vil. 

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.