Smagens Dag 2017: Smag med alle sanser

Som altid er der lagt op til et interessant og nyt emne, der skal udfordre skoleelevernes evne til at smage. Det sker på Smagens Dag, Sidste Onsdag i September, i år onsdag den 27. september 2017. Sørg for allerede nu at få det ind i din årsplan. 

Temaet Smag med alle sanser lægger op til, at det ikke blot er grundsmagene sødt, surt, salt, bittert og umami, der påvirker vores smagsoplevelse. Også vores andre sanser er i spil: Maden dufter, vi hører den knaser, vi kan opleve en helt særlig mundfølelse – og ikke mindst påvirker madens udseende vores smagsoplevelse. Alt det skal eleverne have mulighed for at undersøge og opleve via en række workshops og opgaver, som Smagens Dag udvikler. 

I år og de næste 2 år vil der være mange nye tilbud og aktiviteter fra Smagens Dag. Nordea-fonden har nemlig valgt at støtte Smagens Dag – og det giver nye muligheder. Smagens Dag samarbejder med Smag for Livet, og et par af de nye tilbud til skolerne bliver smage-kits, plakater og en udvidet læringsportal med smageopgaver. I foråret 2018 bliver der også mulighed for gratis lærerkurser, som vil give lærere og pædagoger viden og inspiration til at afholde Smagens Dag og undervise i emnet smag. 

Hold øje med www.smagensdag.dk. Her kan du også tilmelde dig Nyhedsbrevet fra Smagens Dag. Så bliver du helt automatisk holdt orienteret om de nye materialer og aktiviteter om smag og Smagens Dag. 

Vi fortsætter succesen og åbner op for nye bestillinger af undervisningsmaterialet om bæredygtighed i faget madkundskab

 

237.000 bøger om bæredygtighed og madkundskab har allerede skabt glæde for lærere og elever i folkeskolen på over 1125 skoler.

Undervisningsmaterialet er med til at give konkrete bud på, hvordan man kan forbruge varer og ressourcer, så man reducerer menneskets aftryk på naturen og tænker på den jord, som vi bor på – og samtidig skaber god mad.

Så vil du som lærer være klogere på bæredygtighed, så kan undervisningsmaterialet inspirere til at arbejde med økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed i faget madkundskab.

Det er muligt at bestille klassesæt af både bind 1 og bind 2 til brug på skolen og samtidig bestille ekstra eksemplarer af bind 2 ’Verdensmål og madkundskab – bæredygtighed i praksis’. På den måde kan eleverne få bogen med sig hjem efter endt undervisning og inspirere til bæredygtigt indkøb og madlavning.

Du kan bestille materialet her (https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=U1DLAUSMU53N)

 

Værd at vide:

Lektor i madkundskab og skolelærer Helle Brønnum Carlsen har sammen med Spar Nord Fonden, Foreningen for Madkundskab og Danmarks Lærerforening udarbejdet et undervisningsmateriale om verdensmål 12 og bæredygtighed.

Materialet består af:

  • Teoribog ’Teori om bæredygtighed’ (Bind 1)
  • Opskriftsbog ’Bæredygtighed i praksis’ (Bind 2)
  • Digital lærervejledning
  • Power Point Præsentation

Den digitale lærervejledning og Power Point Præsentationen kan hentes på Spar Nord Fondens og Foreningen for Madkundskabs hjemmeside. Du kan læse mere på Spar Nord Fondens hjemmeside: https://www.sparnordfonden.dk/verdensmaal-madkundskab

Bestillinger af undervisningsmaterialet foregår efter princippet ’først til mølle’ og leveres i august og september 2024. Lav gerne en samlet bestilling for hele skolen.

Har du spørgsmål vedr. bestilling af materialet kan du kontakte Danmarks Lærerforenings sekretariat.

Har du spørgsmål vedr. levering kan du kontakte FADL’s Forlag: redaktion@fadlsforlag.dk

 

 

Abonnér på vores nyhedsbrev

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få hver måned vores nyhedsbrev, med gode tilbud, nyheder, aktuelle links og meget mere.

Nyhedsbrevet er åbent for alle, men visse tilbud og indhold på vores hjemmeside via link i nyhedsbrevet er forbeholdt medlemmer og kræver login.

Vi byder dig velkommen, og håber du får glæde af dit abonnement. Du kan, selvfølgelig, framelde nyhedsbrevet når du vil. 

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.