SPISELIGE VILDE Planter

Af: Anemette Olesen

Forfatter og foredragsholder, Skarresøhus

Af: Anemette Olesen, Forfatter og foredragsholder, Skarresøhus

Jeg tilbyder havevandringer, bålkurser og foredrag med praktisk undervisning, fortæller forfatteren Anemette Olesen.

Pil, rødknæ, revling, blåbær, hedelyng, broget skvalderkål, natlys, bakkenellike ,mjødurt, knoldet mjødurt, lægeoksetunge, ramsløg, skovløg, agermåne, lægestokrose, hvidmelet  gåsefod, padderokke, rosenrod, vinterportulak, slangehoved, malurt, oxalis, blodrød storkenæb, engstorkenæb, kløver, bugtet, hvidkløver, rødkløver, kornblomst,  marguerit, vild pastinak, cikorie, mælkebøtte, peberrod, febernellikerod, rødnervet skræppe, kortstråle, kirtel kortstråle, ærenpris, sankthansurt, skovjordbær, gul snerre, hindbær, røn, bukketorn, kveller, gedeskæg, katost, rosenkatost, moskus latost, mørk kongelys, filtet kongelys, kandelaber kongelys, kartebolle, liden nælde, stor nælde, fuglegræs, vild stedmorblomst, kartebolle, perikon,  matrem, fest græs, mælkebøtte, svinemælk,  agerkål, rank vejsennep, døvnælde, liden tvetand, løgkarse, korsknap, springkarse, gåse poten til , tormentil potentil, røllike, farve gåseurt, marguerit, tusindfryd, natviol, kørvelroe, hyrdetaske, burre snerre, vild timian, vild oregano, agermåne, turt, skive kamille, strand vejbred, strand trehage, lancet vejbred, strand vejbred, strandbede, malurt,  stellers bynke. markbynke,  alm bynke, dueurt, gederams, hønsetarm,  judaspenge, vanillegræs, gedeblad, skovmærke, skovsyre, løvefod, spansk kørvel, havekørvel, spring balsamin, baldrian, rødknæ, kanadisk bakkestjerne, kransburre, tandbæger, kvæsurt, bibernelle, hjortetrøst forglemmigej, martsviol, brombær, vild abild, hvid snerre, skvalderkål, hønsetarm, stor fladstjerne.

Hver eneste plante i plantekasserne kan spises på en eller anden måde. Det kan være de spæde blade, der anvendes i salat eller rødderne, som kan koges eller ristes. Det kan være blomsterne, der pynter på en kage eller frø, der giver krydderi på maden.

Spis dit ukrudt haven har over 120 forskellige spiselige vilde planter .
Nogle visner ned efter afblomstring f.eks tvetand, vinterportulak, ramsløg. De fleste spreder sig let, hvorfor de så kaldes for ukrudt og må luges bort.

Min have er fuld af vilde planter og de har hver deres charme.
I mange år kæmpede jeg mod deres tilstedeværelse, men i dag hilser jeg dem velkommen for en frodig have giver også et frodigt liv af insekter, fugle  og andet levende.

Min spiselige vilde have er min daglige vitaminpille og alle urter bliver omsat til te, urtesalt og som krydderi på hverdagen.

Tilbud
Jeg tilbyder havevandringer, bålkurser og foredrag med praktisk undervisning.

Jeg har et godkendt køkken og kan derfor også tilbyde mad på stedet eller mad ud af huset og mit store lokale kan bruges til foredrag og servering.

Ring på 23404309.

Vi har haveåbent fra 1. april og frem til 1. november.

Adresse: Skarresøhus Ballevej 27, 8550 Ryomgård.

Anemette Olesen

Abonnér på vores nyhedsbrev

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få hver måned vores nyhedsbrev, med gode tilbud, nyheder, aktuelle links og meget mere.

Nyhedsbrevet er åbent for alle, men visse tilbud og indhold på vores hjemmeside via link i nyhedsbrevet er forbeholdt medlemmer og kræver login.

Vi byder dig velkommen, og håber du får glæde af dit abonnement. Du kan, selvfølgelig, framelde nyhedsbrevet når du vil. 

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.