Her er 5 populære madblogs

Hvem er de største madbloggere?

Foodculture.dk har spurgt madbloggere og iagttagere fra bloggerverdenen

Hvem er de største madbloggere?

Foodculture.dk har spurgt madbloggere og iagttagere fra bloggerverdenen om, hvem de vil pege på.

Se hvad der blev fundet frem til: 

Af             Christian Erin-Madsen & Clavs Mark Sylvest

769 madblogs findes der ifølge madblogs.dk i øjeblikket. 123 af dem medvirkede i foodculture.dks undersøgelse om danske madbloggere. For 40-50 madbloggere er passionen blevet til et deltids- eller fuldtidserhverv, vurderer Rasmus Holmgård, partner i netværket mad+medier.

Der er mange tal og mange vurderinger. Tilsvarende er der også forskellige måder at gøre op, hvem der er de mest indflydelsesrige madbloggere i Danmark. Er det bloggen med flest sidevisninger? Den med flest unikke brugere? Den med flest besøg på forsiden? Den blog, der klarer sig bedst via de sociale medier? Eller måske en blog, der har sat en dagsorden?

“De færreste går igang med at madblogge med målsætningen om at tjene penge eller få tilsendt produkter fra firmaer. Derfor er fokus på besøgstal typisk noget man kigger på for forfængelighedens skyld,” siger Kim Schulz, der står bag madblogs.dk.

Nicheblogs kan godt have mange brugere

“I de gængse forummer for madbloggere – som facebookgruppen Madbloggernes Himmel – er der også en konsensus over, hvilke blogs der er mest populære. Dertil kommer at nogen nyder mest popularitet i nichegrupper, som madbanditten.dk overfor slankeinteresserede, og måske er de ikke blandt de populæreste hos nogle, men de nyder højere besøgstal end de fleste andre madblogs,” siger Kim Schulz.
Herunder er samlet 5 af de mest indflydelsesrige danske madbloggere baseret på, hvilke blogs bloggerne selv pegede på, som de største i branchen. Herefter bad vi bloggerne selv sende tal for, hvor mange unikke brugere deres blog havde i 2013. 
Vi har desuden bedt alle 5 bloggere, eller, som i Gastromands tilfælde, en af bloggens bagmænd, komme med en kort udtalelse om, hvad læserne får, hvis de følger netop denne blog.

1. Gastromand.dk
Unikke besøgende i 2013: 1.301.000
”Uden dogmer og løftede pegefingre, men med passion for velsmagende proteinrig mad er Gastromand et samlingssted for danske gastromænd. Om du er til koldrøgning af rejer eller at grille hele lam over åben ild, vil du med garanti kunne finde inspiration og ligesindede på gastromand.dk.”

2. Valdemarsro.dk
Unikke besøgende 2013: 1.156.000
”Min blog Valdemarsro.dk er en mad- og livsstilsblog. Jeg fylder min blog med opskrifter og billeder, men også med rejseoplevelser, do it yourself-tip og små glimt fra hverdagen og familielivet hjemme hos os.”

3. Foodfanatic.dk
Unikke besøgende i 2013:  912.000
”Min blog er til læsere på alle køkkenniveauer og så kan man støde på autentiske opskrifter fra det asiatiske køkken på min blog. Jeg har rejst i Sydøstasien og min mor er fra Thailand, så der er en del opskrifter givet videre fra mor til datter. Derfor vil maden også smage som i Thailand og ikke som fordanskede versioner.”

4. Madbanditten.dk 
Unikke besøgende 2013: 576.000 
”Madbanditten er egentlig en niche-blog, der har vokset sig virkelig stor. Jeg deler opskrifter og inspiration til et liv uden kornprodukter og sukker og fokuserer på LCHF (Low carb high fat), der handler om, hvordan det kan lade sig gøre at spise sig både sund og slank i fed mad. Pointen er, at lære at spise naturlig mad igen. Ingen lightprodukter.”

5. Klidmoster.dk
Unikke besøgende i 2013: 304.000
“Bloggen fokuserer på økologi, kvalitetsfødevarer og lækre gennemarbejdede opskrifter. Det handler om at spise gode råvarer i stedet for ingredienser og så vidt muligt undgå skadelige e-numre. Der skal både være smæk på smagen og noget, der fryder øjet. Jeg elsker at hitte på og give velkendte retter en kreativ overhaling.”

SE lækre madbilleder fra madbloggere og andre brugere på www.voresmad.dk

Abonnér på vores nyhedsbrev

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få hver måned vores nyhedsbrev, med gode tilbud, nyheder, aktuelle links og meget mere.

Nyhedsbrevet er åbent for alle, men visse tilbud og indhold på vores hjemmeside via link i nyhedsbrevet er forbeholdt medlemmer og kræver login.

Vi byder dig velkommen, og håber du får glæde af dit abonnement. Du kan, selvfølgelig, framelde nyhedsbrevet når du vil. 

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.