Den specielle rummelighed

Af: Lone Carlson

Formand for Foreningen for Madkundskab

Af Lone Carlson, kasserer i hovedstyrelsen og folkeskolelærer fra Rolloskolen i Faxe. 

Folkeskolen er for alle. Det får en særlig betydning for måden vi tilrettelægger undervisningen på, også for eleverne i specialklasserne. Det stiller krav om organisering af undervisningen i en rummelig og inkluderende skole, hvor der tages udgangspunkt i elevernes interesser, kompetencer og potentialer, samtidig med at vi styrker deres selvværd og søger at etablere en positiv identitet.

I Salamancaerklæringen hedder det, at der skal etableres støtteordninger, for at inkludere alle børn i skolen. Samtidig indebærer dannelsesprocessen en stadig selvoverskridelse med henblik på at finde og udvikle nye kompetencer. Dette er en pædagogisk forpligtelse, hvor skolen skal hjælpe eleverne i denne proces.

Læs hele artiklen her. (PDF)

Abonnér på vores nyhedsbrev

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få hver måned vores nyhedsbrev, med gode tilbud, nyheder, aktuelle links og meget mere.

Nyhedsbrevet er åbent for alle, men visse tilbud og indhold på vores hjemmeside via link i nyhedsbrevet er forbeholdt medlemmer og kræver login.

Vi byder dig velkommen, og håber du får glæde af dit abonnement. Du kan, selvfølgelig, framelde nyhedsbrevet når du vil. 

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.