Mad med mindre kemi

En kampagne fra Fødevarestyrelsen.

Danskerne kan være trygge ved deres fødevarer, men der er behov for mere viden.

Danskerne kan være trygge ved deres fødevarer, men der er behov for mere viden. Fødevarestyrelsen har gjort det nemt at få viden om uønsket kemi i din mad, så du som forbruger kan få råd og vejledning til at reducere dit indtag af uønsket kemi i maden.

Mad Med Mindre Kemi skaber overblik og vejleder forbrugerne til, hvordan de kan undgå uønsket kemi i maden. Det sker via en række lettilgængelige online-guides om blandt andet emballage, naturlige giftstoffer i råvarer og forkert tilberedning af mad. De nye guides viser også alternativer til de fødevarer, forbrugerne kun bør spise i begrænsede mængder. Fx kan man halvere sit indtag af pesticidrester ved at skifte til dansk frugt og grønt. Eller man kan vælge økologiske produkter, som stort set ikke indeholder pesticidrester. Du kan også finde informationer om hvor mange rosiner og svovlede abrikoser et barn må spise om dagen og hvordan du bedst tilbereder bønner, popcorn og pomfritter.

Brug hjemmesiden www.MadMedMindreKemi.dk og mød vores eksperter på Facebook – Mad Med Mindre Kemi siden. Her kan du læse med i årstidsrelevante opslag, fx om at samle svampe, købe ind til madpakken, lave mad over bål og til jul. Hvis du vil vide endnu mere, kan du læse pressemeddelelser, se video og Mad Med Mindre Kemi postkort, plakater og kampagnebannere her:

http://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarestyrelsens_kampagner/Sider/Mad-med-mindre-kemi.aspx

Hvorfor en kampagne om kemi i mad?
En undersøgelse, som Fødevareministeriet bad Aarhus Universitet om at gennemføre, viser, at det kniber med danskernes viden om uønsket kemi i mad. Spørgeskemaundersøgelsen viser blandt andet, at danske forbrugere ved mest om pesticidrester i frugt og grønt, men at de er mere usikre, når det gælder andre kemiske stoffer i maden. Rigtig mange af de adspurgte ved ikke, i hvilke fødevarer kemiske stoffer som fx akrylamid og dioxin særligt kan forekomme.

Abonnér på vores nyhedsbrev

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få hver måned vores nyhedsbrev, med gode tilbud, nyheder, aktuelle links og meget mere.

Nyhedsbrevet er åbent for alle, men visse tilbud og indhold på vores hjemmeside via link i nyhedsbrevet er forbeholdt medlemmer og kræver login.

Vi byder dig velkommen, og håber du får glæde af dit abonnement. Du kan, selvfølgelig, framelde nyhedsbrevet når du vil. 

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.